JADRO
USLUGE

IZGRADNJA ZELENIH POVRŠINA

Glavnu snagu naše tvrtke čini iznimna stručnost, ekipiranost i opremljenost odjela za izgradnju koji izvodi sve vrste radova na realizaciji projekata krajobraznog uređenja, održavanja zelenih površina i ugradnje sustava navodnjavanja.

Pod stručnim vodstvom dipl. ing. agronomije sa dugogodišnjim iskustvom naši kvalificirani vrtlari, zidari i strojari vlastitom opremom i mehanizacijom izvode sve vrste zemljanih i građevinskih radova.

ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA

Da bi biljke u Vašem vrtu napredovale i rasle te zadovoljile predviđenu funkciju, potrebno je osigurati njegu i zaštitu bilja tijekom čitavog životnog vijeka

Održavanje biljaka može biti na stručnom nivou ukoliko brigu o svom vrtu prepustite stručnom osoblju koje će svojim predanim radom osigurati da Vaš vrt kontinuirano raste i razvija se, produžiti vijek trajanja bilja te smanjiti troškove proljetnih radova u Vašem vrtu.

JADRO vrši usluge održavanja svih vrsta manjih ili većih zelenih površina. Uz razumnu cijenu radova moguće je dogovoriti dinamiku održavanja na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi

Radovi na redovitom održavanju obuhvaćaju:
 • okopavanje bilja
 • rezidbu i oblikovanje stablašica, grmova i trajnica
 • održavanje i njegu sezonskih cvjetnjaka
 • prihranjivanje bilja
 • košnju travnjaka
 • prihranu travnjaka
 • prozračivanje travnjaka
 • mehaničko i kemijsko uništavanje korova
 • održavanje urbane opreme u parkovima i dječjim igralištima
 • održavanje sustava automatskog navodnjavanja

SUSTAVI NAVODNJAVANJA

Navodnjavanje kao jedna od najvažnijih uzgojnih mjera vrlo je važno za pravilan rast i razvoj biljaka u Vašem vrtu. Bez obzira radi li se o većoj ili manjoj zelenoj površini, preporučamo ugradnju sustava automatskog navodnjavanja zelenih površina, čime bi se znatno olakšao proces održavanja te bi se biljkama osigurali neophodni uvjeti za rast i razvoj. Sofisticirana oprema i sustav moraju biti definirani u skladu s terenom, klimatskim prilikama i specifičnostima svake pojedine vrste.

Naš tim svojim profesionalnim pristupom s Vama će odabrati tip sustava koji odgovara Vašem vrtu, izraditi projekt, koristeći široku paletu proizvoda TORO, Rain Bird ili PERROT, vrhunskih proizvođača, izraditi troškovnik s optimalnom procjenom radova te postaviti sustav.

Projektant odabire najprikladnije proizvode za Vaš projekt ovisno o konfiguraciji terena vrta i ovisnosti o raspoloživom protoku i tlaku vode. Nakon instalacije prati sustav te po potrebi vrši prilagodbu istog. Pravilno isplaniran i dimenzioniran sustav automatskog navodnjavanja osigurava:
 • prilagodbu količine vode vremenskim uvjetima, odnosno stvarnoj potrebi biljnog materijala
 • uštedu vremena i radne snage
 • odnosno sprječava suvišan gubitak vode površinskim otjecanjem i prekomjerno navodnjavanje pojedinih područja

ZELENI KROVOVI

Temeljem vlastitog višegodišnjeg iskustva pružamo usluge projektiranja, izvođenja i održavanja intenzivnih i ekstenzivnih sustava zelenih krovova. Naš stručni tim upoznati će Vas sa svim prednostima ​DIADEM sustava zelenih krovnih vrtova kao i sa različitim tipovima sustava koje nudimo prema zahtjevima svakog pojedinog klijenta. Kao sastavni dio krovnog sistema, odnosno nadogradnja osnovne hidro i toplinske izolacije krovni vrt mora sadržavati osnovne slojeve bez obzira na tip sustava.

Projektant odabire najprikladnije proizvode za Vaš projekt ovisno o konfiguraciji terena vrta i ovisnosti o raspoloživom protoku i tlaku vode. Nakon instalacije prati sustav te po potrebi vrši prilagodbu istog. Pravilno isplaniran i dimenzioniran sustav automatskog navodnjavanja osigurava:
 • VEGETACIJA – zajednica biljaka sastavljena prema zahtjevima vlasnika i okolišnim uvjetima na krovu.
 • SUPSTRAT SEM/SIM – smjesa sastojaka utvrđenih prema zahtjevima biljaka ekstenzivnih odnosno intenzivnih krovova.
 • VLF FILTERSKI SLOJ – geotekstil od sintetičkih vlakana otpornih na truljenje.
 • DIADRAIN DRENAŽNO-AKUMULACIJSKE PLOČE - prešane plastične kadice, odabrane prema debljini sloja, masi i odvodnoj sposobnosti zelenog krova.
 • VLU ZAŠTITNI SLOJ – geotekstil od sintetičkih vlakana otporan na truljenje, mase najmanje 300g/m2, služi za mehaničku zaštitu hidroizolacije te pohranjuje vlagu.
 • FLW SLOJ ZAŠTITE OD KORIJENJA – služi za zaštitu hidroizolacije koja nije otporna na korijenje.

Sva oprema i elementi za izvođenje sustava krovnih vrtova dostupna je također našim kupcima i u maloprodaji u trgovini našeg vrtnog centra.

Katalog proizvoda tvrtke DIADEM sa brojnim tehničkim detaljima ugradnje možete preuzeti ovdje (pdf), ili pregledati na službenim web stranicama tvrtke DIADEM www.greenuptheroof.com

VRTNA OPREMA

Arhitektonska vrtna struktura neizostavan je dio svakog vrta i kao takva mora odgovarati zahtjevima svakog pojedinog korisnika.

U sklopu cjelovitog krajobraznog rješenja tvrtka ​JADRO nudi projektiranje i izvođenje svih vrtno arhitektonskih elemenata i to:
 • staze i popločenja od materijala po izboru Investitora
 • zidovi, suhozidi i kamenjare
 • vodeni elementi: potoci, jezerca, fontane
 • urbana oprema: klupe, koševi, ogradni stupići, cvijetnjaci, zaštita za stablašice
 • oprema za dječja igrališta

DJEČJA IGRALIŠTA

Igra kao najprirodnija stvar na svijetu omogućava djeci da se razvijaju i uče, a da se pritom ujedno dobro zabavljaju i druže. Bolje društvo od naših igračaka za djecu teško ćete naći.Naši poslovni partneri proizvode jedinstvenu kolekciju dječjih igrališta odnosno vrtrića koja će zadovoljiti potrebe svakog djeteta. Inovativan dizajn i vrhunska izrada potiču djecu na kreativnu igru, uče ih održavati ravnotežu te potiću njihove motoričke i socijalne vještine.

Profesionalna izrada i obrada osiguravaju siguran prihvat rukama, bez mogućnosti ozljeđivanja. Sva dječja igrališta koja ugrađujemo su certificirana prema EN i podliježu stalnoj kontroli ovlaštenih institucija. Izjave o sukladnosti prate sve ugrađene proizvode.Najveću pozornost posvećujemo sigurnosti djece uz apsolutno uvažavanje postavljenih EU normi.

SPRAVE ZA VANJSKO VJEŽBANJE

Urbani način življenja u brzorm ritmu sa jako nalo slobodnog vremena zahtjeva jednostavnu dostupnost sprava za rekreaciju i vježbanje na otvorenim prostorima, kako bi zainteresirani korisnici mogli vježbanjem održati kondiciju i očuvati zdravlje.Fitness sprave namijenjene su za rekreaciju i vježbanje na otvorenim prostorima i u pomno odabranoj kombinaciji omogućavaju savršeno uživanje u osmišljenim fitnes parkovima.

Naši poslovni partneri u svom proizvodnom programu imaju sprave i setove sprava koje omogucuju jačanje razgibavanje svih mišićnih skupina, te su prilagođeni za treninge aktivnih sportaša i za rekreativne aktivnosti stanovništva.

Korištenje sprava povećava snagu i izdržljivost, razgibavaju se mišici i zglobovi te se povećava fleksibilnost, ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije.Sprave su u potpunosti razvijene i proizvedene u EU, s posebnim naglascima na sigurnost upotrebe, funkcionalan i privlačan dizajn te veliku otpornost na vandalizam. Sve sprave su izrađene po ISO 9001:2008 i IS014001.2004 standardima.

Pri izradi ovih proizvoda nisu korištene kemikalije niti postupci koji bi mogli naškoditi okolišu Ovi proizvodi su u potpunosti reciklirajući. Svaka sprava sadrži tablu s uputstvima za upotrebu, upozorenjem, te s opisom funkcija koje tijelo izvršava prilikom izvođenja.

STREET WORKOUT SPRAVE

Street workout danas je u svijetu jedna od brzorastućih, popularnih sportskih disciplina, koju mahom upražnjavaju mladi diljem svijeta, kako profesionafni sportafi i žestoki zaljubljenici u sport, tako rekreativci te liudi željni dinamičnog treninga i dobre forme.U definiciji, street workout (u prijevodu ulično vježbanje) predstavlja kombinaciju gimastike i akrobatike, u kojoj se kombiniraju različiti pokreti i figure.

Street workout žargonski je naziv za vanjsko vježbanje na spravama.Naši poslovni partneri proizvode jedinstvenu kolekciju street workout sprava koje će zadovoljiti potrebe svakog potencijalnog korisnika. Inovativan dizajn potiče korisnika na vježbanie. Profesionaina izrada i obrada osguravaju siguran prihvat rukama, bez mogućnosti ozljeđivanja.

Izrada web stranica Split © WebSplit digitalna agencija za izradu web stranica i internet marketing